Deneme,  Gündem Arşivi Klasikleri

Nevin Aker’i Sonsuzluğa Uğurlarken

Bugün, Gündem Arşivi ailesi olarak, yalnızca değerli bir kalemi değil, bir ablayı, bir dostu ve ilham kaynağımızı kaybetmenin tarifsiz acısıyla kalem tutuyorum. Nevin ablamın kalemi, sadece yazı yazmazdı; kelimeleri yürekten damlardı, düşünceleri umutla yoğururdu. Her satırı, insan olmanın inceliklerini, yaşamın anlamını ve hayatın derinliklerini bize hatırlatırdı. Onun yazılarını okurken, kendimi bir nasihat almış gibi hissederdim. O yazdığında, insanlığa ışık süzülür, kapalı kapılar ardına kadar aralanırdı.

Nevin Aker, sadece yazan değil, yazdığı her satırda ruhunu yansıtan bir insandı. Üstelik çok güzel fotoğraflar çeker ve tıpkı o fotoğraftaki kareler gibi insanın hallerini objektifinden en iyi şekilde yazıya aktarırdı. Onu tanıyan herkes bilir ki, kelimelerinde yaşamın derinliğini nasıl ustalıkla kavradığını, duygularını nasıl içtenlikle ifade ettiğini her an hisseder ve okuru empatiye döndüren yeteneği ile eşsizdi. O, bizim için sadece bir yazar değildi; hayatın anlamını derinleştiren bir rehber, karanlık anlarda yol gösteren bir ışık oldu. Şimdi, ardında bıraktığı o güçlü kelimelerle, onu sonsuzluğa uğurluyoruz. Ama bilirim ki, Nevin ablam kapısını hiç kapatmamıştı; vedasını hazırlarken bile ardında bize hep açık kapılar bıraktı.

Nevin ablamın bize en büyük öğüdü, her zorluktan sonra doğan umuttu. O, kelimelerin iyileştirici gücüne inanırdı ve biz de onu, kendi sözcükleriyle anarak, bıraktığı izlerin sonsuza kadar bize yol göstereceğine yürekten inanıyoruz.

Kelimeler, acımı anlatmakta ne kadar yetersiz kalıyor… Bugün, kalbimde tarifsiz bir hüzün ve boşlukla Nevin Aker’in yokluğunu yaşıyorum. Ama biliyorum ki, o yazdığı her satırda ve hatıralarımızda daima bizimle olacak.

Nevin Aker’in şu sözü, şimdi kulaklarımda yankılanıyor: “Yaşamın anlamı, her yeni başlangıçta saklıdır. Bir gün hepimiz yeniden başlamanın huzurunu bulacağız.”

Nevin Aker, sen hep bizimle olacaksın. Kapını çalıyorum, ama artık duymuyorsun. Seni arıyorum, Nevin abla… Cevabını bulamıyorum, ama yüreğimde hep var olacaksın.

Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum, ruhu şad olsun güzel kalplimin…

Not: Nevin Aker’in yazılarını okumak için buradan ulaşabilirsiniz.

Gündem Arşivi Ekip Dostları adına ve çok sevdiği bir ablanın kaybıyla kederde olan,
Gündem Arşivi kurucusu ve editörü:
Kemalist İlkay

Gündem Arşivi kurucusuyum, sitede editörlük dahilinde; yayın yönetmenliğini de ben yapıyorum.

Siz de fikrinizi söyleyin!